SPLITLEASING – HVOR OMKOSTNINGER FAKTUELT DELES MELLEM ARBEJDSGIVER OG MEDARBEJDER

Splitleasing – Justérbar leasing mellem privat og erhvervsmæssig brug af køretøjet.

Splitleasing giver medarbejderen mulighed for at differentiere mellem de km han kører privat, og de km han kører erhvervsmæssigt. Det gør firmabilsbeskatningen væsentligt mere spiselig, for den medarbejder som ikke kun vælger den billigste bil, så medarbejderen ikke bliver opkrævet en formue i firmabilsbeskatning. Dette er en yderst attraktiv løsning for medarbejderen, og ikke mindst en værdsat ”gode” at tilbyde sine trofaste og værdifulde medarbejdere i sin virksomhed.

Fordele for både virksomhed og medarbejder

Løsningen er simpel, og deler udgifterne til køretøjet mellem privatpersonen og virksomheden, så den afspejler det faktuelle forbrug af km under kørslen. Det betyder, at medarbejderen slipper for den høje firmabilsbeskatning, når køretøjet anvendes primært til erhvervsbrug. For virksomheden er der samtidig den fordel, at medarbejderen selv bidrager til driftsomkostningerne, når køretøjet anvendes privat. Og da bilen er indregistreret som en leasingbil, har virksomheden ikke bundet en masse kapital mere end 1 år af gangen.

Administrativt er der lidt mere arbejde – men det klarer finansieringsselskabet.

Finansieringsselskabet håndterer faktureringen af udgifterne, så medarbejderen og virksomheden får hver deres faktura. Virksomheden sparer derfor ressourcer i bogholderiet.

En simpel knap monteres i køretøjet

I dag sættes der en smart knap-løsning i køretøjet, så medarbejderen snildt kan trykke på privat eller erhverv, når bilen startes. Så registrerer computeren selv forbruget. Derfor kan forholdet mellem privat og erhvervsmæssig brug variere.

Kontakt os her, og høre mere om Splitleasing.
Back to top