LEASING KAN GODT VIRKE UOVERSKUELIGT, MEN PRØV AT LÆS HER

Her kan du måske finde svar på de mest hyppige spørgsmål ifm. leasing.

SKAT skønner afgiften på køretøjet til et Toldsyn her i Danmark. Der bliver her taget et par tilsvarende køretøjer, som er på det danske marked, i betragtning. Men som “tommelfingerregel” siger man ofte, at afgiften udgør ca. 60% procent af køretøjets samlede pris i Danmark. Det vil altså betyde, at hvis køretøjet koster 500.000 DKK på danske plader, så er afgiften ca. 300.000 DKK.

Besparelsen på leasing er derfor højere, desto dyrere bilen er i Danmark. Du sparer således mere, hvis der er tale om en bil til 500.000 inkl. moms og afgift i Danmark, end hvis bilen kun koster 300.000 DKK. Køretøjets ekstraudstyr, er også en vigtig del af afgiften indtil køretøjet er 8 år gammelt.

Den månedlige ydelse dækker over 3 dele:

  1. Den månedlige registreringsafgift på køretøjet, som afhængigt af køretøjets alder, er 0.5 til 2.0% af bilens værdi uden afgift.
  2. Strafrente til staten, for at kunne benytte sig af “flexleasingfordelen”, som fastsættes til 2.3% årligt af staten.
  3. Afdrag til afskrivning på køretøjet og fortjeneste til finansieringsselskabet.

Det kan derfor bedst svare sig, at kigge på køretøjer der er ældre end 36 mdr., da den månedlige registreringsafgift så er nede på 0.5% om mdr., samt at køretøjet allerede har taget en større afskrivning i det land den hentes hjem fra.

Den gældende danske lovgivning henholder til at finansieringsselskabet skal eje køretøjet, men at du fungerer som bruger af køretøjet. Det er ikke lovligt for en privat borger at eje et køretøj, som anvender flexleasing.

Så i leasingaftalen foregår det således at finansieringsselskabet står som ejer af køretøjet, mens leasingtager står som bruger.

Dette er også for at sikre, at hvis leasingtager ikke overholder aftalens betalinger, så har finansieringsselskabet ret til at hente køretøjet.

Leasingtager skal selv afholde omkostninger til grøn ejerafgift og forsikring til køretøjet.

Vi kan dog tilbyde en attraktiv forsikring i forbindelse med din aftale, som du kan betale sammen med din månedlige ydelse.

Vi gør opmærksomme på, at der i forbindelse med special-køretøjer kan foreligge krav om, at forsikringen betales forud for et helt år ad gangen.Flexleasede biler, har jo som en del af løsningen, en lavere værdi, så derfor er forsikringsmulighederne, hvis de tegnes igennem forhandleren også yderst fordelagtige. Kontakt os og hør nærmere om dine muligheder.


www.mobile.de
 eller www.autoscout24.de er to af de største tyske hjemmesider, der er meget populære til søgning af hjemmesider.

Har du selv kigget på et givent køretøj, kan du trygt kontakte os med henvisning til det pågældende køretøj. Vi har en god erfaring med hjemtagelse og bruger eget værksted til at gennemgå køretøjet, inden det leveres til dig, klargjort og ny-serviceret til opstart af din leasingperiode. Vores værksted i Svendborg, gennemgår bilen på mere end 184 punkter, og leverer altid køretøjet ny-serviceret og klargjort. Det er vores ønske, at din leasingperioden, kun skal indeholde alm. vedligeholdelse og hermed minimere ekstraordinære værkstedsbesøg. Du undgår de små irriterende elementer ved opstart, som f.eks. sproget på bordcomputere og infocenter, nulstilling af navigationer og bluetooth menuer, sædeindstillinger, alarmer, etc.

Når vi henter dit ønskede køretøj hjem, er der naturligvis nogle omkostninger forbundet med dette. Vi kan tage os af selve forhandlingen og dialogen med den forhandler/ejer af dit ønskede køretøj, og har derfor også en god mulighed for at minimere udfaldet af uforudsete problemer med køretøjets stand. Skulle der være noget galt med køretøjet, som ikke blev oplyst ved hjemtagelsen, vil vi også træde ind i processen.  Vi sørger selv for hjemtagelsen, gennemgår bilen efter det aftalte.

Hjemtagelsens omkostninger vil typisk indgå som en del af leasingaftalens førstegangsydelse, og derfor vil der være nogle omkostninger forbundet med en evt. aflysning, hvis køretøjet allerede er hentet hjem.

Ligesom hvis man skulle finansiere et lån i banken, kræver finansieringsselskabet dokumentation for indkomst samt at man ikke er registreret som “dårlig betaler” (RKI).

 

Såfremt man er samlevende/gift, vil en kreditvurdering blive foretaget på husstanden eller begge parter.

En godkendelse til en leasingaftale kræver, som udgangspunkt, følgende:

1. Ingen RKI registrering.

2. Hustandsindkomst på min. 300.000 DKK årligt.

3. Mulighed for udlevering af lønsedler/årsopgørelse.

For erhvervsleasing:

  1. Ingen RKI registrering.
  2. Oplysninger om selskabets registrerede oplysninger.
  3. Udlevering af virksomhedens tidligere årsregnskab.
  4. Mulighed for personlig kautionering.

NB! Falske lønsedler eller andre dokumenter medfører altid politianmelde.

Når man indgår en leasingaftale, skal man beslutte sig for, hvor lang tid den skal løbe. I dag ligger markedet, at man typisk binder sig for 12 eller 24 mdr. ad gangen. Er der tale om et dyrere køretøj, kan det oftest bedst betale sig kun at lave en 12 mdrs. aftale, hvorefter man så kigger på afgiftsberegningen igen, og laver en ny aftale efterfølgende. Gevinsten ved dette er, at man det efterfølgende år så får en lavere månedlig ydelse. Der vil dog være en mindre udgift forbundet med at “gentegne” aftalen, så det er en god ide at kigge på de 2 løsninger, inden man indgår en aftale.

 

Hos Leasingselskabet ApS, gør vi stor ære i at “belyse” sammenhænget over for kunden, så der ikke opstår misforståelser iht. afskrivning og restværdien når aftalen når sin ende.

Alle vores leasingaftaler kan sagtens laves uden kilometerbegrænsning, som specielt er velegnet til erhvervsleasing, som kan have et enormt kilometerbehov. Dog er alle leasinger baseret på et “vejl.” antal indeholdt km antal i leasingaftalen, da det giver en mere stabil fornemmelse af restværdiens størrelse, når leasingperiodens ende nærmer sig. Derfor er det vigtigt, at man på forhånd oplyser det mest “realistiske” kilometerbehov.

 

På den måde, risikerer man ikke, at skulle betale en alt for dyr pris for køretøjet, når leasingperioden når sin ende.

Det betyder rent faktuelt, at hvis man baserer sin “værdiafskrivning” på et kørselsbehov på 25.000 km årligt, og man faktuelt så har kørt 50.000 km, så vil køretøjets pris måske være mindre værd, end restværdien er fastsat til i leasingaftalen.

Hos Leasingselskabet ApS, belyser vi disse områder så du, som kunde, kan føle dig tryg ved den indgåede aftale.

Ja, du må gerne låne dit leasede køretøj ud, både til familie og venner. Dog gør vi opmærksom på evt. forsikringsmæssige hensyn, samt at vedkommende naturligvis skal besidde gyldigt førerbevis til køretøjets type.

 

Ved nogle forsikringsselskaber, er der en klausul der betyder, at selvrisikoen ved en skade typisk er højere, hvis køretøjet anvendes af andre end forsikringstager, samt at alderen på chaufføren også kan have indflydelse på selvrisikoens størrelse.

Når din leasingaftale udløber, skal du enten købe køretøjet til den restværdi som fremgår af din leasingaftale, eller du skal henvise til en køber. Det betyder, at du skal indbetale køretøjets restværdi til finansieringsselskabet, som så overskriver ejerskabet til dig. Du kan derefter sælge bilen til andre end kun her i Danmark, da køretøjet stadig er uden registreringsafgift.

 

Leasingselskabet ApS vil også gerne afhjælpe dig med denne proces. Måske kan vi sælge bilen for dig i vores forhandlernetværk.

Der er også mulighed for, at den samme bil kan indgå i en ny leasingaftale (re-leasing). Kontakt os og hør nærmere om vores muligheder.

Til forskel for mange andre leasingforhandlere, så tilbyder vi leasingaftaler med en respektabel afskrivning, således at vi kan minimere de situationer, hvor vores kunder står ved en endt leasingperiode, og lider et tab pga. for høj restværdi fastsættelse. Mange leasingforhandlere bruger depositummer for at eliminere dette problem, vi ønsker mere at gøre leasingaftalen gennemskuelig og reel, så alle parter er tilfredse når leasingperioden er endt.

 

Vores tilbud vil derfor ikke have en afskrivningsprocent under 20%, som mange andre leasingforhandlere anvender.

Til forskel for mange andre leasingforhandlere, så leverer Leasingselskabet ApS altid dit nye køretøj ny-serviceret og klargjort.

Efterfølgende service og vedligeholdelse er som standard ikke indeholdt i leasingaftalen. Dvs. du skal efterfølgende selv vedligeholde bilen med service og reparationer. Dog vil vi rigtigt gerne tilbyde dig dette til Danmarks skarpeste priser.

Leasingselskabet ApS’s kunder har altid ret til en kundebil under værkstedsbesøget, og vi kan også tilbyde at afhente bilen, servicere den, og levere den tilbage, evt. mens du er på arbejde.

Hvis køretøjets indkøbspris er over 300.000 DKK ex. afgift, fremstiller de fleste finansieringsbanker et krav om installering af en GPS enhed i køretøjet. Det giver en sikkerhed både for dig som leasingtager, men også for finansieringsselskabet.

 

I splitleasingaftaler er GPS tracker desuden et krav, da den skal differentiere forbruget af bilen, mellem privat og erhvervskørsel.

 

GPS kan også installeres som en frivillig løsning, for at øge sikkerheden. Kontakt os for at høre nærmere om omkostningen.

Ikano tilbyder såkaldte lån uden pant til bilhandel. Man kan låne mellem 0-100.000 DKK.

Tryk på dette link: IKANO LÅN

Du kan også kontakte os, og hør nærmere.

Skulle der være andre spørgsmål, så skriv til os her
Back to top